Nationaal Comité 4 en 5 mei: Onderzoek uitgelicht

Gepost op sep 24, 2013


Momenteel ben ik tekstredacteur van Onderzoek uitgelicht. Dit blad van het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert wetenschappelijk onderzoek voor mensen uit het werkveld van herdenken van oorlog en vieren van vrijheid. Recente wetenschappelijke onderzoeken worden op een toegankelijke manier besproken. Kernvraag is steeds hoe het onderzoek bruikbaar is voor mensen buiten de wetenschap.

Eind 2015 verschenen twee nummers van Onderzoek uitgelicht: het reguliere nummer met een deelthema over biografieën, en een speciale uitgave over een sociologisch onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Universiteit Utrecht: Vrijheid en onvrijheid door de generaties heen.

In 2017 zijn we digitaal gegaan. Digitaal betekent: een app op de telefoon of tablet. We maakten een dubbelnummer over de dekolonisatie van Indonesië dat zowel gedrukt als digitaal verscheen. In september 2017 verscheen de tweede digitale editie, over verzet. De app is gratis te downloaden via Tweedewereldoorlog.nl.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>